Επικοινωνία: [email protected]

Premier League 2; Η Λιντς το πρότεινε!

0

Η Premier League είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη σε επίπεδο εμπορικής εκμετάλλευσης του προϊόντος. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερα με μια Premier League 2;

Ο Αντρέα Ραντριτσάνι, σε ένα συνέδριο στο Λονδίνο, δήλωσε ότι ο υφιστάμενος μηχανισμός κατανομής των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Championship, τη σημερινή δεύτερη κατηγορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, δεν παρέχει αρκετά χρήματα για να υποστηρίξει τους συλλόγους που επιδιώκουν να προβιβαστούν στην κορυφαία κατηγορία.

«Δεν είναι βιώσιμο να παραμείνεις στο πρωτάθλημα … Τα λίγα χρήματα που έρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, επειδή έτσι είναι ο τρόπος με τον οποίο μοιράζονται σε 72 ομάδες, ίσως είναι κάτι που χρειάζεται να επανεξετασθεί», είπε συγκεκριμένα στο Summit Business Leaders Sport.

«Σκεφτείτε, με άλλο τρόπο, να δημιουργήσετε μια Premier League 2 ή κάτι άλλο που μπορεί να είναι βιώσιμο ακόμα και για ποιον δεν ανεβαίνει στην Premier League», πρόσθεσε.

Το 2017, η αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος, υπέγραψε μια συμφωνία τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύψους 600 εκατομμυρίων λιρών ή διαφορετικά 686,77 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μοιράζονται μεταξύ όλων των 72 συλλόγων μελών της αγγλικής Football League.

Ο Ραντριτσάνι πάντως δήλωσε, ότι εξακολουθεί να φιλοδοξεί να προβιβαστεί στην Premier League με την Λιντς. Και μην ξεχνάμε… Κάθε άνοδος στην Premier League σημαίνει 200 εκατ.ευρώ!

Share.

Comments are closed.